Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-04@05:18:38 GMT

فرمول غذایی برای کاهش خطر سرطان روده بزرگ/عکس

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۵۸۲۳۳

به گزارش پارس نیوز،

سرطان روده بزرگ ممکن است به اندازه برخی دیگر از انواع سرطان در کانون توجه قرار نداشته باشد، اما این بیماری می تواند بسیار کشنده باشد، به ویژه اگر رژیم غذایی شما به گونه ای باشد که خطر ابتلا به آن را افزایش دهد. برخلاف بسیاری از انواع دیگر سرطان، رژیم غذایی بخشی کلیدی از ابتلا به سرطان روده بزرگ است، زیرا این قسمت از بدن نقشی بسیار مهم در فرایند گوارش ایفا می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 به نقل از "اکتیو بیت"، برخی مواد غذایی، مانند گوشت های فرآوری شده، به طور قابل توجهی احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می دهند. از سوی دیگر شاید این پرسش مطرح شود که کدام مواد غذایی می توانند خطر ابتلا به این سرطان را کاهش دهند؟ خبر خوب این است که طیف گسترده ای از مواد غذایی سالم و خوشمزه وجود دارند که می توانند در پیشگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ نقش داشته باشند. در ادامه با برخی از بهترین نمونه ها در این زمینه بیشتر آشنا می شویم.

توفو و دیگر جایگزین های گوشت

مصرف منظم گوشت، به ویژه گوشت قرمز یا گوشت های فرآوری شده، می تواند احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را به شدت افزایش می دهد. در حقیقت، مصرف روزانه گوشت قرمز می تواند یکی از بزرگترین عوامل خطرآفرین برای ابتلا به این بیماری بالقوه کشنده باشد.

بر همین اساس، افرادی که درباره ابتلا به سرطان روده بزرگ نگران هستند - از قبیل افرادی که دارای سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان، به ویژه سرطان روده بزرگ هستند - باید کاهش مصرف گوشت را مد نظر قرار دهند. برای کمک به این روند، شما می توانید مصرف جایگزین های گوشت مانند توفو، که از مواد گیاهی تهیه می شود و اغلب به گونه ای تولید می شود تا مزه و بافتی شبیه به گوشت داشته باشد را مد نظر قرار دهید.

سیر

سیر ماده غذایی خوشبویی محسوب نمی شود، اما مصرف آن می تواند به طور قابل توجهی احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد. خواص ضد باکتری سیر می تواند به پیشگیری از تشکیل یا تکثیر سلول های سرطانی کمک می کند.

افزودن سیر به رژیم غذایی آسان است، زیرا محصولی مقرون به صرفه بوده و در بسیاری از دستورالعمل های غذایی می توانید از آن استفاده کنید. به عنوان مثال، سیر را می توانید به سوپ ها یا سس های اسپاگتی اضافه کنید. اگر تمایل چندانی به مصرف سیر ندارید می توانید مواد غذایی دیگر مانند پیازچه، تره فرنگی، پیاز، و موسیر را برای بهره‌مندی از اثری مشابه در رژیم غذایی خود جای دهید. در نهایت، روده بزرگ سپاسگزار این اقدام شما خواهد بود.

توت ها

یکی از اقدامات کلیدی برای پیشگیری از سرطان روده بزرگ حذف مواد غذایی مانند گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده است که خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند و جایگزینی آنها با مواد غذایی است که به مبارزه با سرطان کمک می کنند.

توت ها یکی از بهترین گزینه هایی هستند که می توانید در این زمینه مد نظر قرار دهد. آنها سرشار از آنتی اکسیدان هایی هستند که به پیشگیری از تشکیل سلول های سرطانی کمک می کنند. بیشتر انواع توت ها دارای آنتی اکسیدان هستند، اما از بهترین گزینه ها می توان به بلوبری، شاه توت، و گیلاس اشاره کرد. تمشک و توت فرنگی از محتوای آنتی اکسیدانی کمتری نسبت به آنها برخوردار هستند.

سبزیجات برگدار

برای پیشگیری از سرطان روده بزرگ می توانید مصرف سبزیجات برگدار مانند کیل، اسفناج، برگ چغندر سوئیسی، آراگولا، و کاهوی رومی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. تمام این سبزیجات برگدار سرشار از آنتی اکسیدان هایی هستند که می توانند به مبارزه با سرطان ها، از جمله سرطان روده بزرگ، کمک کنند.

افزودن این سبزیجات برگدار به رژیم غذایی بسیار آسان است. شما می توانید آنها را به سالادی اضافه کنید که می تواند حاوی گوجه فرنگی، خیار، مغزهای خوراکی، و آووکادو باشد. همچنین، شما می توانید این سبزیجات برگدار را به اسموتی ها اضافه کنید. اگر مزه یا بافت این قبیل سبزیجات را نمی پسندید می توانید آنها را به دستورالعمل هایی مانند چیلی یا سس پاستا اضافه کنید تا کمتر متوجه حضور آنها شوید.

روغن زیتون

روغن زیتون یکی از بهترین روغن هایی است که می توانید برای کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ به رژیم غذایی خود اضافه کنید. روغن زیتون می تواند به کاهش اسید صفرا و تولید آنزیم هایی که در حفظ سلامت دیواره داخلی دستگاه گوارش، از جمله روده بزرگ، نقش دارند، کمک کند. برای کسب بیشترین فایده مصرف روغن زیتون فوق بکر و کاهش مصرف چربی های مضر دیگر را در دستور کار خود قرار دهید.

مواد غذایی سرشار از سلنیم

مواد غذایی سرشار از سلنیم مانند قارچ ها، پیاز، ماهی (از جمله سالمون، ساردین، تن)، مغزهای خوراکی و غلات کامل می توانند به پیشگیری از سرطان روده بزرگ به واسطه مهار رشد سلول های سرطانی کمک کنند. از آنجایی که تنوع مواد غذایی حاوی سلنیم زیاد است افزودن آنها به رژیم غذایی نیز دشوار نیست.

اگر علاقه ای به این مواد غذایی ندارید می توانید میزان دریافت سلنیم خود را با مصرف مکمل ها افزایش دهید. همچنین، توجه داشته باشید که بسیاری از این مواد غذایی را می توانید به دستورالعمل های غذایی مختلف مانند سوپ ها و سس ها اضافه کنید که موجب می شود تشخیص مزه و بافت آنها دشوار شود.

ماهی سالمون

ماهی سالمون طی سال های اخیر شاهد روند افزایشی محبوبیت خود بوده است. این ماده غذایی سرشار از اسیدهای چرب امگا-3 است که توانایی خود در مبارزه با التهاب را نشان داده اند و سلامت مغز و قلب را بهبود می بخشند. با کاهش التهاب، مواد غذایی و روغن های حاوی اسیدهای چرب امگا-3 می توانند احتمال تشکیل و تکثیر سلول های سرطانی را در بدن کاهش دهند.

البته ماهی سالمون تنها ماده غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا-3 نیست و از منابع دیگر می توان به ماهی های سادرین، خالمخالی، و کاد اشاره کرد. اگر علاقه ای به مصرف ماهی ندارید، می توانید اسیدهای چرب امگا-3 را با مصرف بذر کتان دریافت کنید. همچنین، امکان استفاده از مکمل های امگا-3 نیز وجود دارد.

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۵۸۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید

محققان به‌تازگی دریافته‌اند که خوردن برخی مواد غذایی خاص مانند سبزیجات فاقد نشاسته قبل از کربوهیدرات‌ها می‌تواند به کاهش قند خون و قرار گرفتن آن در محدوده مناسب کمک کند. به‌خصوص در وعده صبحانه، مصرف سبزیجات در شروع صبحانه هورمون‌هایی را که در طول روز باعث گرسنگی می‌شوند، سرکوب می‌کند.

به گزارش سلامت نیوز، کربوهیدرات‌ها ذاتا بد نیستند. آن‌ها منبع اصلی انرژی برای سیستم عصبی‌اند و فیبر بدن موردنیاز بدن را که در هضم و کاهش کلسترول موثر است، تامین می‌کنند. البته کربوهیدرات‌ها در غذا‌های ناسالم مانند سیب‌زمینی سرخ‌کرده هم یافت می‌شوند، اما در مواد غذایی سالم مانند میوه‌های فراوری‌نشده و همچنین عدس و لوبیا که به مغز و ماهیچه‌ها انرژی می‌دهند، هم به وفور وجود دارند. با وجود این، برخی مواد غذایی پرکروبوهیدرات می‌توانند یک‌تنه سطح قند خون را که به گلوکز معروف است، از حد ایده‌آل بالاتر ببرند، به‌ویژه اگر به مقدار زیاد مصرف شوند و اگر این افزایش سطح قند خون طی سال‌ها مدام تکرار شود، سلول‌ها پاسخ و واکنش به انسولین را متوقف می‌کنند. انسولین هورمونی است که به طور معمول به سلول‌ها پیام می‌فرستد برای صرف انرژی از گلوکز استفاده کنند. مشکل به‌وجودآمده که مقاومت به انسولین نام دارد، باعث تجمع قند در بدن می‌شود و یکی از مشخصه اصلی ابتلا به دیابت است.

افراد زیادی در سراسر جهان بیماری دیابت نوع ۲ مبتلا هستند. حدود یک نفر از هر سه آمریکایی هم در مرحله پیش‌دیابت قرار دارد که بیش از ۸۰ درصد آن‌ها از آن بی‌خبرند. بسیاری از این افراد به دیابت نوع ۲ مبتلا خواهند شد که عواقب احتمالی آن آسیب عصبی، از دست دادن بینایی و کوتاه شدن عمر است. در حالی که با تغییر ترتیب غذا خوردن هم می‌توان کربوهیدرات مصرف کرد و میزان قند خون مناسبی داشت. به قول باربارا، «این کار مجانی است و به اراده فوق بشری هم نیاز ندارد.»

وقتی اول سبزیجات می‌خوریم، فیبر موجود در آن‌ها در روده یک فیلتر ایجاد می‌کند. هنگامی که کربوهیدرات‌ها وارد میدان می‌شوند، این فیلتر هجوم آن‌ها را کند می‌کند؛ مثل شن و ماسه که جلو سیلاب را می‌گیرد و گلوکز به جای هجوم آوردن، قطره قطره و به‌آرامی وارد جریان خون می‌شود. در این حالت انسولین کمتری نیاز است تا سلول‌ها این ذرات را جذب کنند و به لوزالمعده فشار کمتری وارد می‌شود.

دکتر آلپانا شوکلا در این زمینه می‌گوید: «مجموع تحقیقات این ایده را که توالی و ترتیب غذا‌ها افزایش ناگهانی گلوکز پس از صرف غذا را کاهش می‌دهد، تقویت می‌کند» این روش نه‌تن‌ها برای افراد مبتلا به پیش‌دیابت و دیابت که برای افرادی که میزان قند خونشان طبیعی است هم فایده دارد.

شوکلا می‌گوید که سبزیجات را ۱۰ دقیقه قبل از خوردن کربوهیدرات مصرف کنید. حتی اگر این وقفه را هم در نظر نگیرید، در هر حال خوردن سبزیجات پیش از کربوهیدرات مزیت‌هایی دارد. از طرفی لازم نیست سبزیجات را به‌تن‌هایی مصرف کنید تا مفید واقع شوند. مصرف سبزیجات با پروتئین قبل از کربوهیدرات نقطه اوج و افزایش گلوکز را در افراد مبتلا به پیش‌دیابت ۴۶ درصد کاهش می‌دهد. به گفته شوکلا، این ترکیب حتی از مصرف سبزیجات به‌تن‌هایی هم بهتر جواب می‌دهد.

مزیت دیگر قرار دادن سبزیجات پیش از کربوهیدرات این است که تا سه ساعت پس از صرف غذا، احساس سیری می‌کنید. زیرا مصرف سبزیجات و پروتئین در ابتدا ترشح هورمونی به نام «گرلین» را که عامل گرسنگی است، سرکوب می‌کند. در نتیجه ممکن است کالری کمتری مصرف کنید. در حالی که وقتی افراد همین وعده غذایی را با ترتیب متفاوت و مصرف کربوهیدرات شروع می‌کنند، طی این سه ساعت با سطح بالاتری از گرلین مواجه می‌شوند.

یافته‌های این گزارش به معنی درمان قطعی یا جایگزین دارو برای مبتلا به بیماری‌ها از جمله دیابت نیست و بیماران باید تحت نظر پزشک برنامه دارویی و رژیم غذایی خود را تنظیم کنند.

دیگر خبرها

  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • فواید باور نکردنی مصرف روزانه پیاز
  • وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید
  • این تخم‌مرغ‌ها را مصرف نکنید
  • این ویتامین‌هادر کاهش یبوست موثر هستند
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو
  • بیش از یک تن مواد غذایی غیرقابل مصرف در چناران نابود شد
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد