Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-03@22:24:57 GMT

جراحی لاپاروسکوپی سلطان + عکس

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۱۴۳۶۴

 روز جهانی شیر، در ایران هرچند با افسوس انقراض نسل شیر ایرانی همراه است، اما بهانه‌ای است برای بررسی اوضاع و احوال ده‌ها شیر آفریقایی که در باغ‌های وحش کشور نگهداری می‌شوند. گربه‌سانانی با شکوه، که هرچند به اسارت گرفتن‌شان، ناخوشایند است، اما سرنوشتشان به دست آدمیزاد افتاده و تنها می‌توان بهبود شرایط نگهداری از آن‌ها را به عنوان یک مطالبه مردمی به گوش باغ‌وحش‌داران و مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«اسد» یکی از ده‌ها شیر آفریقایی است که در ایران روزگار می‌گذراند. شیر نر جوانی که تابستان ۹۵ از جایگاهی نامناسب در باغ وحش کاسیت خرم‌آباد، به جایگاهی با شرایط به مراتب بهتر در باغ وحش باراجین قزوین انتقال یافت. جایی که آشنایی اسد با ماده شیری به نام صبا به گفته مسئولان باغ وحش قزوین، به یک دوستی صمیمانه تبدیل شد.

اما پس از آنکه با تولد توله‌های این دو شیر، مسئولان باغ وحش، اسد و صبا را به ناچار، برای مدتی از یکدیگر جدا کردند، اسد اشتهای خود را از دست داد و طی یک ماه، ۲۰ کیلو از وزنش کاسته شد. این تغییرات که مسئولان باغ وحش قزوین را نگران کرده بود، سبب شد، اسد هفته گذشته برای درمان به یک بیمارستان دامپزشکی خصوصی در تهران منتقل شده و تحت عمل جراحی لاپاروسکوپی و سپس عمل جراحی باز قرار بگیرد.

حمیدرضا فتاحیان، جراح معالج اسد به تسنیم می‌گوید: هفته گذشته مسئولان باغ وحش باراجین، این شیر نر جوان را به بیمارستان منتقل کردند و گفتند جانور طی یک ماه گذشته به شدت کم‌غذا شده، آب و کف بالا می‌آورد و حدود ۲۰ کیلو از وزنش کاسته شده.

          وی ادامه می‌دهد: پس از بیهوش کردن این شیر ۱۵۰ کیلویی از سر، سینه و شکم، رادیو گراف گرفتیم، آزمایش خون و شمارش سلولی بیمار رضایت بخش بود، اما در سونوگرافی متوجه وجود استخوان‌های هضم‌نشده با لبه‌های برنده در روده کوچک شدیم.

این متخصص جراحی دامپزشکی اضافه می‌کند: برای اطمینان بیشتر، حفره شکمی این شیر، با تکنیک لاپاروسکوپی بررسی شد. روده پر از گاز و مایعات بوده که می‌توانست ناشی از وجود استخوان در روده باشد. همچنین در قسمت بایینی روده کوچک، زخم‌هایی مشاهده شد که سبب شد تصمیم بگیریم عمل جراحی باز انجام دهیم.

فتاحیان با اشاره به وجود استخوان‌های برنده در داخل بافت روده این شیر می‌گوید: پس از بررسی دقیق، تمامی استخوان‌ها را از بافت روده خارج کرده، روده را بخیه زدیم، شکم را شست‌وشو دادیم و در پایان پوست را بخیه زدیم و اسد حوالی نیمه‌شب به قزوین بازگردانده شد.

وی با ابراز رضایت از وضعیت کنونی اسد می‌گوید: طی چند روز گذشته، دارو‌های ضد درد و آنتی‌بیوتیک‌های تجویز شده را گرفته، آب و غذا می‌خورد و راه می‌رود.

عضو هیئت علمی دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی درباره علت این عارضه می‌گوید: غذای پراستخوان را نمی‌توان مقصر اصلی این عارضه دانست چرا که تغییری در رژیم غذایی اسد داده نشده، اما اینکه چرا استخوان‌ها در معده به طور کامل هضم و جذب نشده و با ورود به معده سبب بیماری جانور شده را شاید بتوان آن‌گونه که مسئول باغ وحش باور دارد احتمالا ناشی از استرس شدید اسد دانست که پس از زایمان جفتش و جدایی از او به آن دچار شده است.

   

اسد در سومین روز پس از عمل جراحی

به گزارش تسنیم، در حال حاضر، اغلب باغ‌های وحش در کشور از دستکم دو شیر آفریقایی نگهداری می‌کنند، اما شرایط نگهداری از این گربه‌سانان مانند سایر گونه‌های حیات وحش تنها در تعداد معدودی از این مراکز، قابل قبول است. وضعیت اسفبار جایگاه، بهداشت و تغدیه این سلاطین حیات وحش، در اغلب باغ‌های وحش کشور را از واکنش‌های بازدیدکنندگان و تصاویر و گزارش‌های دوستداران حیات وحش به وضوح می‌توان دریافت.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ایران شیر سازمان حفاظت محیط زیست باغ وحش تولد درمان بیمارستان جراحی عمل جراحی گاز پوست دانشگاه آزاد اسلامی رژیم غذایی استرس زایمان ایران پوست سازمان حفاظت محیط زیست شیر گربه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۱۴۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تروما چهارمین علت مرگ در دنیا

دبیر اجرایی جامعه جراحان ایران تروما را چهارمین علت مرگ در دنیا بیان کرد و گفت: مراقبت و مدیریت بیمار در خونریزی شدید تروما ضروری است و باعث جلوگیری از مرگ بیمار می شود.

به گزارش ایرنا، ابوالفضل افشار فرد در گفت و گویی افزود: تروما چهارمین علت مرگ در دنیا و بیشترین عمر از دست رفته در جهان محسوب می شود و چون تروما بیشتر در افراد جوان اتفاق می افتد، شناخت تروما از لحاظ شروع سریع اقدامات اولیه، اهمیت زیادی دارد.

وی اظهار داشت: جراحی عروق یک رشته نوین فوق تخصصی در پزشکی است که در آن اختلال های سیستم عروقی، بیماری شریان ها و رگ های لنفاوی با روش های درمان دارویی، روش های نیمه تهاجمی با استفاده از بازسازی سیستم عروقی با روش های تخصص جراحی در کشور درمان می شوند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پزشکی ایران را در درمان تروما و جراحی نوین مطلوب ارزیابی کرد و گفت: تازه های درمانی بیماری های عروق و رسیدگی به بیماران ترومایی حوادث و سوانح از مباحث مهمی است که در چهل و پنجمین کنگره سالانه جامعه جراحان ۱۷ تا ۲۱ اردیبهشت ماه در مرکز همایش های رازی میان پزشکان پرداخته می شود.

افشار فرد ادامه داد:سعی شده موضوعات روز و مبتلابه رشته‌های جراحی در این کنگره، بیشتر مورد توجه قرار گیرد تا همکاران رشته‌های مختلف فرصت تبادل نظر داشته باشند.

دبیر اجرایی جامعه جراحان ایران با بیان اینکه انجمن‌های علمی در سالن‌های فرعی برنامه‌های اختصاصی و تعیین شده خود را با حضور اعضا اجرا می‌کنند، ادامه داد: امیدواریم برنامه‌های علمی کنگره امسال، موجب توجه ویژه و افزایش رضایتمندی همکاران رشته‌های مختلف قرار بگیرد.

افشار فرد هدف از برگزاری این کنگره را تبادل اطلاعات علمی و تکنیک‌های جراحی میان همکاران جامعه جراحان در رشته‌های مختلف عنوان کرد و گفت: ضمن مطرح شدن مسائل علمی و پزشکی که در نهایت به نفع بیماران و جامعه خواهد بود، مشکلات جراحان کشور به ویژه جراحان جوان نیز مطرح خواهد شد. ثبت نام برای کسب امتیاز بازآموزی این کنگره به صورت آنلاین برقرار است.

به گزارش ایرنا، ضربه یا تروما ( Trauma) در دانش پزشکی به هر نوع ضربه، جراحت، شوک، آسیب و حادثه وارد شده بر بدن گفته می‌شود، مشروط به اینکه از خارج به بدن وارد شده باشد و عامل درونی، علت ایجاد آسیب نباشد. از سال ۱۹۶۷ میلادی افراد آسیب دیده ترومایی به عنوان یک بیمار و نه یک حادثه دیده مورد توجه قرار گرفتند با این وضعیت بخش اورژانس و مراقب‌های پزشکی تغییرات مهم و مثبتی انجام دادند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تروما چهارمین علت مرگ در دنیا
  • ستاره حریف والیبال ایران VNL را از دست داد
  • کمک فوری / نگذاریم این کودک بیمار بمیرد
  • علائم سندروم روده تحریک پذیر (فیلم)
  • کاشت مو بدون جراحی با خواب طبیعی
  • این ویتامین‌هادر کاهش یبوست موثر هستند
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو
  • «همتی» در نقاب رییس بانک مرکزی سوئیس/سلطان چاپ پول چه کرد؟
  • ۵ راه حل خانگی درمان مسمومیت