Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران - لوبیای فرانسوی، لوبیای معمولی یا لوبیای قرمز با نام علمی Phaseolus vulgaris، از جمله حبوبات بومی آمریکای مرکزی و مکزیک به شمار می رود که تنها یک محصول غذایی بسیار مهم و از منابع اصلی پروتئین در سراسر جهان است، بلکه فواید درمانی اثبات شده ای نیز برای بدن انسان به همراه دارد. در حالی که حبوبات خام یا آنهایی که به خوبی پخته نشده اند سمی هستند، لوبیای معمولی کاملا پخته بخش سالمی از یک رژیم غذایی متعادل را شکل می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به فواید متنوع لوبیای قرمز، امروزه انواع مکمل های دارویی حاوی این ترکیب از طریق داروخانه های سراسر کشور قابل خریداری هستند و کاربردهای مختلفی بسته به نیاز مصرف کننده دارند. برای مثال برخی از آنها تاثیرات مطلوبی در کاهش وزن از خود نشان داده اند.

لوبیای معمولی به طور عمده از کربوهیدرات و فیبر تشکیل شده است. اما منبعی غنی از پروتئین نیز محسوب می شود. محتوای تغذیه ای به ازای 100 گرم لوبیای قرمز پخته شده به صورت زیر است:

- کالری: 127

- آب: 67 درصد

- پروتئین: 8.7 گرم

- کربوهیدرات: 22.8 گرم

- شکر: 0.3 گرم

- فیبر: 6.4 گرم

- چربی: 0.5 گرم

تنها 100 گرم لوبیای پخته شده تقریبا 9 گرم پروتئین دارد که 27 درصد از کل محتوای کالری آن را به خود اختصاص می دهد. هرچند کیفیت غذایی پروتئین لوبیا به مراتب از پروتئین حیوانی پایین تر است، اما لوبیا هم یکی از غنی ترین منابع گیاهی پروتئین است و در بسیاری از موارد می تواند جایگزین مناسبی برای تامین این جز تغذیه ای ارزشمند باشد. در این میان پروتئین هایی مانند فازئولین، لکتین و مهارکننده های پروتئاز در ساختار لوبیای قرمز کشف شده اند.

ویتامین ها و مواد معدنی

لوبیای معمولی همچنین سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است. از جمله مهم ترین این دسته از ترکیبات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- مولیبدن: لوبیا سرشار از مولیبدن است، عنصر کمیابی که عمدتا در دانه ها، غلات و حبوبات یافت می شود.

- فولات: تحت عنوان فولیک اسید و ویتامین ب 9 هم شناخته می شود و در دوران بارداری بسیار مهم است.

- آهن: این ماده معدنی ضروری عملکردهای ارزشمندی را در بدن بر عهده دارد و از لوبیای معمولی به خوبی جذب می شود.

- مس: مس یک عنصر کمیاب و در عین حال آنتی اکسیدان به شمار می رود. بهترین منابع غذایی حاوی آن علاوه بر لوبیای قرمز، گوشت قرمز، غذاهای دریایی و آجیل هستند.

- پتاسیم: این ماده مغذی ضروری اثرات مفیدی بر سلامت قلب دارد.

- ویتامین K1: ویتامینی مهم برای انعقاد خون است.

در ادامه نگاهی به شماری از اساسی ترین فواید لوبیای معمولی بر سلامت بدن انسان خواهیم داشت. اطلاعات زیر با استناد به مطالعه منتشر شده توسط مجله علمی با دسترسی آزاد پلاس وان، جمع بندی شده اند:

کمک به کاهش وزن

افزایش بیش از حد وزن و چاقی از جمله مشکلات عمده سلامتی محسوب می شوند که با خطر ابتلا به بیماری مزمن در ارتباط هستند. در یک مطالعه 2 ماهه روی 30 بزرگسال چاق مشخص شد که رعایت رژیم کاهش وزن در ترکیب با مصرف لوبیای معمولی حداقل 4 مرتبه در هفته، بسیار موثرتر از رژیم فاقد لوبیا است.

بر اساس تحقیقات به عمل آمده ترکیباتی به نام "مسدود کننده های نشاسته" در ترکیب لوبیا وجود دارند. این ترکیبات در واقع دسته ای از پروتئین ها هستند که هضم و جذب کربوهیدرات ها را از دستگاه گوارش مختل کرده و یا به تاخیر می اندازند.

در مجموع مسدود کننده های نشاسته استخراج شده از لوبیای معمولی پتانسیل خاصی را به عنوان مکمل های کاهش وزن نشان داده اند. البته باید توجه داشت که عمل جوشاندن به مدت 10 دقیقه مسدود کننده های نشاسته را به طور کامل غیر فعال می کند و در نتیجه نمی توان عملکرد کاهندگی وزن را از لوبیای پخته شده انتظار داشت. در مقابل به گفته محققان مکمل های دارویی حاوی این ماده به خوبی روی کاهش وزن تاثیر می گذارند.

پیشگیری از سرطان روده بزرگ

سرطان روده بزرگ یکی از شایع ترین انواع سرطان در سراسر دنیا است. مطالعات مختلفی وجود دارند که نشان می دهند مصرف حبوبات به خصوص لوبیای معمولی با کاهش خطر ابتلا به این نوع سرطان در ارتباط است. این عملکرد توسط پژوهش های حیوانی و آزمایشگاهی متعددی به اثبات رسیده است.

مکمل های حاوی عصاره لوبیای قرمز انواع مواد مغذی و فیبر با اثرات ضد سرطانی بالقوه را در خود جای داده اند. فیبرهایی مانند نشاسته مقاوم و آلفا- گالاکتوزیدها به صورت هضم نشده وارد روده بزرگ شده و در آنجا به وسیله باکتری های مفید تخمیر می شوند. به دنبال این فرآیند ترکیباتی مانند بوتیرات تولید می شوند که در بهبود سلامت روده بزرگ و کاهش خطر ابتلا به سرطان نقش دارند.

بهبود کنترل قند خون

از آن جایی که با گذشت زمان قند خون بالا می تواند به بروز بیماری های مزمن مانند امراض قلبی- عروقی منجر شود، تعدیل سطح قند خون پس از غذا ضروری خواهد بود. لوبیای معمولی به خاطر در اختیار داشتن محتوای غنی از نظر پروتئین، فیبر و کربوهیدرات های آهسته رهش، قادر به بهبود کنترل سطح قند خون است.

این ترکیبات دارای نمره GI پایینی هستند. بدین معنا که افزایش قند خون پس از خوردن آنها کم و تدریجی است. با استناد به یک سری تحقیقات معتبر، مصرف مکمل های لوبیای معمولی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را به طور معنی داری کاهش می دهد. در خصوص افرادی که کاملا سالم هستند هم مصرف لوبیای معمولی از سلامت کلی بدن و سیستم قلبی- عروقی حمایت کرده و وضعیت قند خون را در حالت بهینه حفظ می کند.

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: لوبیای قرمز کاهش وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۰۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که رعایت یک رژیم غذایی گیاهی سالم (پس از تشخیص سرطان پروستات) در افراد می‌تواند به جلوگیری از پیشرفت یا عود بیماری کمک کند.

به گفته ویویان لیو، محقق ارشد این مطالعه، تغییر روند معمول سرطان پروستات به درجه‌ی پیشرفته آن، یکی از نگرانی‌های اساسی در میان بیماران مبتلا، خانواده و پزشکان آنها است.

رژیم‌های گیاهخواری سالم که شامل سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل است، در کاهش خطر پیشرفت و عود سرطان پروستات نقش دارند.

لیو می‌گوید: «یافته‌های جدید پیرامون رعایت رژیم غذایی گیاهی با هدف بهبود سرطان پروستات و پیشگیری از پیشرفت آن، به حفظ سلامت و کاهش عوارض شایع‌ترین سرطانی که مردان با آن مواجه هستند، کمک می‌کند. عمل به این دستورالعمل غذایی، علاوه بر داشتن دیگر فوایدی که برای سلامتی دارد، در پیشگیری از ابتلا به سایر بیماری‌های مزمن نیز مؤثر است.»

همچین میوه‌ها و سبزیجات موجود در یک رژیم غذایی گیاهی، حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و عناصر ضد التهابی و فیبر رژیمی هستند که کنترل گلوکز را بهبود می‌بخشد و التهاب را کاهش می‌دهد.

رژیم‌های غذایی حاوی گوشت قرمز، لبنیات و چربی‌های حیوانی اغلب با پیشرفت سرطان پروستات همراه هستند. گوشت قرمز (مانند گوشت گاو و گوسفند) سرطان پروستات را به سمت تهاجمی شدن سوق می‌دهند. علاوه بر این، رژیم‌های غذایی سرشار از پروتئین حیوانی ممکن است مقاومت به انسولین را نیز افزایش دهند.

داده‌های مورداستفاده در این مطالعه، حاصل جمع‌آوری اطلاعات پزشکی بیش از ۲۰۰۰ مرد مبتلا به سرطان پروستات است. طی یک بازه زمانی هفت‌ساله، محققان دریافتند آقایانی که در برنامه غذایی خود، بیشترین مقدار سبزیجات و میوه‌ها را گنجانده‌اند، در مقایسه با مردانی که کمترین مقدار سبزیجات را مصرف کرده‌اند، خطر پیشرفت و عود کمترِ بیماری را دارند.

گفتنی است که متغیرهایی چون سن افراد، شدت سرطان، استعمال دخانیات و ... بر نتایج تجزیه و تحلیلِ ارتباط میان رژیم‌ غذایی گیاهی و کاهش خطر پیشرفت سرطان پروستات تأثیری نداشتند.

رژیم‌های گیاهخواری سالم که شامل سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل است، علاوه بر اینکه در کاهش خطر پیشرفت و عود سرطان پروستات نقش دارند، دارای فواید متعددی از جمله کاهش دیابت، کاهش بیماری‌های قلبی عروقی و کمتر شدن نرخ مرگ و میر هستند. افزون بر این، شواهد بیولوژیکی نشان می‌دهد رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاهخواری، سالم‌تر هستند و می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند.

دکتر آنتونی دامیکو، رئیس بخش انکولوژی تشعشعات ادراری تناسلی در مؤسسه سرطان دانا-فاربر در بوستون، در همین راستا می‌گوید که اگرچه یافته‌های فوق امیدوارکننده هستند، اما نمی‌توانند ثابت کنند که رژیم غذایی گیاهی باعث بهبود نتایج سرطان پروستات می‌شود؛ فقط ارتباطی بین این دو وجود دارد. او می‌گوید: «توصیه من این است که افراد پیرو یک سبک زندگی سالم باشند تا از انواع بیماری‌ها دور باشند؛ ورزش کنند، سیگار نکشند، غذاهای سالم و مفید مصرف کنند و استرس خود را کنترل کنند. سبک زندگی سالم به طور کلی خطر عود و پیشرفت سرطان را کاهش می‌دهد.»

منبع: upi

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901451

دیگر خبرها

  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • فواید باور نکردنی مصرف روزانه پیاز
  • این ویتامین‌هادر کاهش یبوست موثر هستند
  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • ۵ راه حل خانگی درمان مسمومیت
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند